Thursday, October 16, 2008

org kita yg tak bertimbang rasa

situasi 1
pagi nih aku bengang beb... on d way to my workplace, ada org yg sedang bwk keter sambil bersantai yang amat... bawak dlm 60km/j, duduk lane kanan. hangin ler gua. gua try rapat2x, tak paham bahasa gak... tetiba.. passenger yg duduk seat next to the driver boleh buang kulit rambutan dr tingkap dia. terkejut beruk aku. tak der sivik nyer org. main campak cenggitu jer. tak pikir org lain. (even byk pon org bwk moto kt blakang dia)... isk isk isk... nasib baik aku maki dia dlm hati jer, kalu tak tercemar pahala poser sunat aku nih... (hehhehhhheh... aci ka lagu tu). knapa ler ada lagi org kita yg bersikap begitu.... isk isk isk (lagi)

situasi 2
buddy aku kt tpt kijer baru jer ilang handbag. dia tertinggal kt R&R sbb anak dia mengamuk nan amat. bila balik smula kt tpt tuh after 1/2 hour, the bag was gone. call henfon yg ada kt dlm beg tuh, dah off dah. kesian dia. sumer documents, duit, ATM card, IC, henpon, camera, cincin, jam (baru lepas solat) ada dlm tuh. husband dia plak jauh kt over sea. pastuh melayan karenah birokrasi kt JPN utk buat IC baru. kena denda 2 ratus tuh, mana nk carik duit coz ATM card and duit dia dh kena curik!. buat rayuan, tunggu approval punya ler lama and susah. hmmm...
smoga anda dipermudahkan. smoga org yg mencurik itu tidak selamat hidupnya.

situasi 3

pagi ni ada machine delivery kt lab aku. aku dh deal ngan security utk block parking lot, yerlah bg memudahkan loading unloading nnt. tp ada org marah2x coz dia susah nk parking. kt sini memang parking issue is the most hot issue. parking tak cukup coz student sumer kaya2x, bwk keter sorg satu. siap pow parking lot staff coz parking depa jauh. staff dtg bwk moto jer. pastuh, ada yg alih cone tuh, utk parking jugak. sentappp jiwa aku. takper, nnk aku suruh drebar lori tuh gesel keter ko. siap ler.... heheheheh...

Thursday, October 9, 2008

ayat-ayat cinta

halloooss... lama gila tak jenguk blog nih. bersarang lelabah dah... bz ler woi... bz raya.. ekcelli aku malas nk bercerita hal hari raya... bohsan arr... anyhow, aku skang tgh layan lagu nih... Ayat-ayat cinta (Rossa). at first, anak aku suka no layan lagu nih. kt TV byk iklan dia coz movie tuh nnt ada kt TV mlm esok (kot..). so, dia familiar sgt ngan lagu nih. Isk kuat betul pengaruh TV nih.... apa2x pun, aku pon naik syok gak layan lagu nih.

Desir pasir di padang tandus
Segersang pemikiran hati
Terkisah ku di antara
Cinta yang rumit

Bila keyakinan ku datang
Kasih bukan sekadar cinta
Pengorbanan cinta yang agung
Ku pertaruhkan

Maafkan bila ku tak sempurna
Cinta ini tak mungkin ku cegah
Ayat-ayat cinta bercerita
Cinta ku padamu

Bila bahagia mulai menyentuh
Seakan ku bisa hidup lebih lama
Namun harus ku tinggalkan cinta
Ketika ku bersujud

Bila keyakinanku datang
Kasih bukan sekadar cinta
Pengorbanan cinta yang agung
Ku pertaruhkan

Maafkan bila ku tak sempurna
Cinta ini tak mungkin ku cegah
Ayat-ayat cinta bercerita
Cinta ku padamu

Bila bahagia mulai menyentuh
Seakan ku bisa hidup lebih lama
Namun harus ku tinggalkan cinta
Ketika ku bersujud
Ketika ku bersujud