Friday, August 15, 2008

entry before weekend

besok weekend. yay!! it mean's i'm gonna hav extra time with my hero kecik. hero kecik jer coz hero besar kena duty 24 hrs tomorrow... cenggitu lah kalu jadi sojar.

tomorrow is a cleaning day.
tomorrow is a laundry day.
tomorrow is a cooking day.
tomorrow is an ironing day.
in short, tmorrow is still a working day.

semlm haji ibrahim dari YAPIM call, asked for donation to an orphan. mempelawa aku kot nk buat saham akhirat ngan mensponsor RM350 for 1 kid. hmmm.. dengan toya nyer aku bgtau, now is a hard time for us. tak ada duit selebih itu untuk didermakan sekarang. fullstop.

that kind of call make me rasa serba salah. tp sapa suruh tak call time aku byk duit.... tapi boleh ke kita mintak derma dengan terus menetapkan jumlah cenggitu ek? ermm... apa2x lah. so, moral of the story for me, one day, once I have an extra money, aku akan call hj ibrahim dan sponsor satu anak yatim.

dulu time aku kt stf ada gak sorang hamba Allah yg aku tatau smpi skang sapa dia, mensponsor aku setiap penggal. adala dlm dua tahun. yg aku tau, aku ngan nyet (nurul azni) dapat. kenapa kami terpilih? selain dari itu rezeki yg allah tentukan, sbb kami anak yatim yang bijak dan pelajar baik di skolah itu. semoga Allah melampahkan rahmat kepada beliau sama ada beliau masih hidup atau sudah tiada lagi. (kenkadang, nk jer aku call ustazah kamariah - she is the perantara between aku ngan donator tuh. nk gak aku kenal hamba Allah yg berhati mulia itu. nk ckp terima kasih krn meringankan beban mak aku yg ibu tunggal dan abg aku yg galas tanggungjawab bela aku.)

huhuhuhuuhuhuuh...

Thursday, August 14, 2008

lama membisu

lama aku tak menulis. nak tau knapa? sbb aku lupa password aku! thee heeee heee...
aku selalu cenggitu. maybank2u nyer pon, dah 2 kali reset password. pastuh, aku lupa gak password bank islam nyer internet banking. hahahahahah.. tuh tak campor lagi password members yg lain cam fotopages, dumex-nutrition, kad mesra petronas...

so, what should i do to prebent this arr? nmpaknyer kena lah reset balik sumer2x tuh by using one password only. isk... tak bahaya ker kalu password nih bocor?

hmm.. let me think 'bout it....