Thursday, July 31, 2008

today is thursday...ek?

erkk, ari nih khamis ekk? patut ler aku nengok ramai staff pakai baju batik. aku? ekekekekek, aku x pkai baju batik. bila aku menung balik time breakfast td, hmmmm, betul lah, jarang bebenor aku pakai baju batik ari khamis and i never ever bother about it. 2 kali jer aku rasa aku pakai. 1st time masa circular baru kuar, then 2nd time masa president baru kiotrg dtg visit wind tunnel aku.

knapa aku tak pakai baju batik ari khamis ekk?
1. sbb pakai bju batik is not given any significants to my job. tak sesuai nyah...
2. sbb aku dtg kijer naik moto ari khamis. tumpang org umah. tanak ler aku pakai baju kurung
   time naik moto. kang terserlah betis bunting padi aku.. ekekeek.
3. sebab aku tak ada bju batik m'sia. yg aku ada baju batik indon and batik s'wak jer..
4. sbb aku x minat corak batik. 
5. leceh arr nak gosok.
6. aku nih kijer kt badan berkanun. kena pakai baju batik gak ker? bukan org krajaan jer ker yg
    wajib pakai baju batik nih..

cukup la kot 6 alasan nih. so, kalu top management tanya, aku bgtau ler reason2x di atas ini... erk, minat ker depa nk tanya?... hek hek hek
 

Wednesday, July 30, 2008

tensyen lagi... dan lagi

arg.. sokmo aku nih tension. bila aku nk tenang nih...?
knapa aku tensyen? nnt arr aku citer. kang penuh lak postinmg nih ngan sumpah seranah and maki hamun. let me stabilize myself first. cenggana nak stbalize? ekekekekek.... bagi aku tido sat... 5 minit jer.... sbb aku sakit kepala sgt nih.

yarghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.!
yarghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!

yarghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh lagi..........................................!!!!
Allah.....................

Tuesday, July 29, 2008

Ya Allah.. kuatkan semangatku

hmm... hari nih tetiba aku insaf sikit. aku dpt rasakan yg aku nyer integrity level di ofis turun mencanak since aku balik dari sarawak ari tuh. aku dpt rasakan yg aku sgt berdosa mendapat gaji dari kerajaan (even krajaan skang amat hampeh dr pandangan mataku)...  knapa aku cenggini ekk...? sebabnyer aku memberontak. yess, bila aku rasa sbb aku memberontak!!! byk benda yg tak kena kt sini, dan kepuasan kerja yg aku dpt sgtlah rendah. yer lah, cenggana nk satisfied, itu tak kena, ini terkurang.. byk sgt songeh dan policy yg ntahapahapa ntah yg dah jadi budaya kat sini.

mungkin aku bukannyer org yg suka mengikut jer.... bila aku tau ada something is not right, i will voice it out. tp bila dh di voice out pon, top2x management yg bijak pandai nih tak amik action, inilah hasilnyer. staf yg sgt bagus seperti aku, dah dimotivated and tak der smanagt nk wat kijer. hahahahaha!! terperasan bagus plak aku.... ekekekekkek... tp bila aku pikir balik, tak baik oo mkn gaji buta, berdosa BESAR!!!!... tak perlah, kalu depa tanak dgr pandangan dan cadangan aku, yg penting aku kena jaga jugak amanah yg dipertanggungjawabkan. nnt kang, sesambil tuh, baik aku carik kijer kt tpt lain yg boleh bagi aku kepuasan kijer, at least 90%.... aku no hal kijer tuh susah, aku kan staff yg bagus.. :)) tp kalu kijer yg menyakitkan hati, mmg aku tak sukeeee!!!!!!

Ya Allah, ampunkan dosaku. start dr saat nih, aku nk kerja semula, seperti aku yg dahulu. lantak ler top management nan tunggang terbalik, aku dh buat setakat yg termampu di level aku. bagilah aku semangat dan kekuatan Ya Allah..... ampunkan dosaku, aku selalu lupa dgn nikmatMu....

Baru sedikit diuji, aku dah memberontak cam nak gila.... apalah aku nih!!

Monday, July 28, 2008

balik kampong



weekend lepas balik kg. started from thursday lagi ekcelli. besh giler balik kampung, telan segala mak neka nyer buah, smpi perut pun mcm pening2x lalat. manggis, durian, dokong, rambutan, mata kucing, salak... sumer main hentam utk lepaskan gian. bukan kt KL tak der, just yg kt KL nyer kena bayar. yg kt kg, ada yg free, ada yg murah. ekekekekke...


balik ari tuh kami sakan shopping kain langsir. tak ler sakan smpi ribu riban, tp, ok gak ler, compared to yg dh siap kt KL nih. lagipun kt sini murah upahnyer, that's why kami pilih utk upah kt kampung. gi ngan hubby, mama (MIL) and si Luqman. pening kepala mama, dah ler aku nih jenis lembap semangkuk kalu wat decision utk pilih kain. selalu conflict ngan hubby. aku nk yg simple, dia nk yg meriah, aku nk yg murah, dia nk yg mahal... isk isk isk.. itu tak citer lagi aksi2x nakal si luqman. buat kedai tuh mcm kedai atuk dia. lari sana, lari sini, golek sana, guling sini, siap buang air besar. pas tuh meraung jap coz tgn dia berdarah, kena besi rak kain. yg bapaknyer, sibuk suruh aku pilih kain, tp anak pass kt aku. cenggana ler aku nk tenang buat decision kalu anak aku lari sana lari sini, sibuk nk peluk patung kt kedai org. apek tuh pon, aku rasa telan panadol lepas kitorg balik semlm. ekekekkekekekke

Wednesday, July 23, 2008

letih...

urghhh.. letih tul ari nih. settle kan urusan l**n. sana sini ulang alik. nak wat guaner, future nyer pasal. td lunch ngan abang, sgt lega coz dpt terangkan apa yg terbuku di hati. ekcelly dh 4 ari aku merajuk ngan dia, tp dia buat donno jer. so, mcm biasak arr, aku dgn muka tak malunyer meluahkan apa yg terbuku di hati. nk harapkan org tua nih pujuk aku... hmmm.... kenyang mkn hati smpai ke tua ler jawabnyer... the issue is not so big la, but as the final malay lady (pompuan mlayu terakhir.. hik hik hik....), kecik hati n merajuk is normal la....

but one thing i am sure la, the species that we call 'hubby' always not sensative with the wifey's feeling. come on la, kalu kami merajuk tuh, cepatler pujuk... ala, bukan modal besar sgt pun... just say sorry and ask why and what happened... ek eleh... bukan mintak honda civic sebijik..

but one thing for sure, I am really kasih kpd anda. apa yg saya rajukkan, adalah suatu yg normal, suatu yg munasabah untuk dirajukkan.... saya sgt lega sbb dpt bgtau anda, and anda terima ngan hati terbuka. but honey, why you take so long to PUJUK???

Tuesday, July 22, 2008

hmmm... 1st time blogging

hmm... orang ber 'blog'.. aku pun nk ber'blog' gak.. knapa ekk.... sbb aku tgh tidak bermotivasi skang nih. most of the things are becoz of my workplace.... yarghhhhhhhhh!!!! no wonder i am not happy coz I don't like my work place. nope! urmm... it's not that i don't like... I DO LIKE... but maybe some of the policy and people here make me mad... tired la... that's why i am tension. conflict tau. saya CHENTA ini tmpt kerja, but somethings strange on the work culture makes me tidak suka... grrrr.... kesian saya!.. hmm.... what to do? let's blogging and.. la tahzan...